Geen stress & geen streken, alleen kwaliteit. Jean² (JJ) kan het weten. Met meer dan 28 jaar professionele ervaring help ik je graag verder om de juiste wijn te vinden. Klassiek, exotisch of niet conventioneel: JJ Wijnen heeft het allemaal. Op mijn hoge proeftafel achteraan in de winkel staat steeds een wisselend assortiment om te ontdekken en te degusteren: wit, rosé, rood en mousserend! Ik heb getracht om de sfeer van de wijngaard binnen te brengen in de winkel, omdat ik oprecht van wijn hou. Van de druif, van de wijngaard, van het verhaal van de wijnboer en van het volledige productieproces. Elke wijn heb ik met zorg geproefd en gekozen. Vermoeiend maar ‘leuk’. Ik ken de herkomst, de samenstelling en de filosofie van de producent. Fairtrade, daar gaat het om. Echte fairtrade…

Bij JJ Wijnen loods ik mijn klanten – die eigenlijk mijn vrienden zijn – met plezier door een uitgebreide selectie Europese en Zuid-Amerikaanse wijnen, die uitermate geschikt zijn voor allerlei feesten, huwelijk, jubileum, (familie)BBQ en wat nog allemaal. Een doordeweekse maaltijd of een romantische tête-à-tête behoort ook tot de mogelijkheden. Bij mij, Jean², vind je de geschikte fles, of doos, voor elke gelegenheid.

We hanteren een bijzondere filosofie. Het kopen van wijn is een kwestie van vertrouwen. Wijn is geen boek of een CD (in zoverre nog bestaand…), het is een organisch product, gelukkig, dat steeds evolueert. Door te luisteren naar mijn klanten en de vele producenten die ik bezocht, kwam ik tot een gevarieerd, boeiend en uitdagend assortiment. Het is mijn doel dat de klant zich hier thuis voelt: vrij om te proeven en alles te vragen! Als professionele wijnhandelaar – niet iemand die in zijn garage wijn verkoopt als hobby – volg ik steeds de veranderingen van het marktaanbod  en de nieuwe tendensen die zich aandienen. Jean², JJ Wijnen, wil een wijnhandel zijn waar ideeën kiemen en waar altijd wel iets verrassend te ontdekken valt. Met het ouder worden – inmiddels 50 en dus ook al wat wijzer – heb ik geleerd altijd mijn eigen weg te volgen. Daarom werk ik meestal met kleine wijnbouwers die hetzelfde denken en op dezelfde manier handelen. Ik werk het liefst met BIO – al is dat geen absolute vereiste omdat er nuances zijn – en ook steeds volgens de regels van de Fairtrade, omdat ik de aankoopprijs van mijn wijnbouwers wil respecteren. Zo hoort het ook. Een goede verkoop – daarmee bedoel ik: naar de klant zijn smaak – geeft mij grote voldoening. Zo maak ik mijn klanten tot vrienden-wijnliefhebbers. Ik begon als bediende bij verschillende wijnhandelaars in en om Antwerpen – ik vertel de details wel eens als we aan de proeftafel staan – ik begon alle informatie te verzamelen die ik maar kon vinden, ik volgde degustaties en cursussen, en ik ging op ontdekking in de wondere wereld van de wijn en de cultuur. Meer dan 25 jaar later is wijn nog steeds mijn passie. Een passie die ik zo intens beleef, dat ik ze graag met mijn klanten/vrienden deel. Dat ik dat, door de omstandigheden, kan en mag doen in een eigen zaak, is geweldig! Ik sta 100% achter elke fles uit het assortiment, via rechtstreekse import afkomstig van kleine, familiale domeinen waar ik/wij ons thuis voelen. Ik/wij, dat zijn Jean² en Nadine(ke).

Niet zelden krijg ik van tevreden klanten een pluim voor mijn spontaan non nonsens wijnadvies. Bij JJ Wijnen is de kans groot dat het depot altijd vol staat… Heb je geen inspiratie of kun je niet kiezen? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk ontvangst in de winkel zodat je in een gemoedelijke sfeer de nodige informatie krijgt, met aandacht voor jouw specifieke vraag. Uiteraard kan je bij mij ook terecht voor workshops en proeverijen. Hou onze evenementen in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Meer info ook via onze facebook pagina.

Ik wens jullie alvast een fijne ontdekkingstocht!

Jean Pottiez JJ Wijnen

Dus zit je met een vraag, heb je graag advies bij de keuze van wijn bij een specifiek gerecht, spring dan gerust eens binnen. Jean² helpt je met veel plezier en enthousiasme verder.